Nauka Angielskiego
Pytania i problemy związane z oświatą w Wielkiej Brytanii.Nauka Angielskiego
przez master_gosciu » 27 maja 2010, o 18:03
Witam,
Mam pytanko. Proszę o informację gdzie można zacząć pobierać nauki języka angielskiego. Oczywiście chodzi o naukę opatrzoną końcowym egzaminem oraz certyfikatem.
oraz jakie są to koszty.
Pozdrawiam
Mam pytanko. Proszę o informację gdzie można zacząć pobierać nauki języka angielskiego. Oczywiście chodzi o naukę opatrzoną końcowym egzaminem oraz certyfikatem.
oraz jakie są to koszty.
Pozdrawiam
-

master_gosciu - Posty: 4
Re: Nauka Angielskiego
przez Stworzonko » 27 maja 2010, o 20:48
Obok Primarka , przed agencja pracy w tym samym rzędzie, jest szkoła językowa. Zawsze przed wejściem stoi tablica, na niej wypisane są najbliższe kursy . Cenowo się nie orientuje 

-

Stworzonko - Posty: 20
przez Moniś » 28 maja 2010, o 07:19
London street, Church st (prostopadla do London ) koszt to ok 9f za godzine/ poltora w zaleznosci od szkoly. O ktory certyfikat Ci chodzi dokladnie?
Mówisz, że nie jestes rasistą a i tak białe pierzesz osobno.
przez master_gosciu » 29 maja 2010, o 08:41
konkretnie chodzi mi o państwowe szkoły które mogą być refundowane. Żona słabo mówi po angielsku i chciała by się dokształcić. CO do certyfikatu to np tak jak po zdaniu Entry Level 3, otrzymuje się go. Natomiast Entry 3 jest dośc niskim poziomem i to jest praktycznie tylko krótki kurs, a chodzi o głębsze zapoznanie się z tematem.
z góry dziękuję
z góry dziękuję
-

przez Misiek Przytulas » 29 maja 2010, o 10:10
A to w ogole sa jeszcze jakies refundowane kursy angielskiego?
Ciało Pinokia leżało na ziemi, a nad nim złowieszczo krążyły dzięcioły...
Gadu: 181535 | Skype: kray_zee | E-mail: e.olczak@reading.net.pl
Gadu: 181535 | Skype: kray_zee | E-mail: e.olczak@reading.net.pl
-

Misiek Przytulas - Posty: 368
- Miasto w UK: Reading
przez master_gosciu » 29 maja 2010, o 10:52
Są, na przykład szkolenia NVQ poziom 1-5 są refundowane w zależności od sytuacji materialnej kursanta. kurs na kartę CsCs ora Entry level 1-3 matemetyka oraz literatura są za darmo.
-

przez Krzychu » 29 maja 2010, o 14:22
Zalezy po co ci ten angielski. Ogolnie polecam sluchanie radia BBC4 gdzie nie ma muzy tylko samo gadanie, takze ogladanie telewizji. Jak juz sie chcesz uczyc to uwazaj bo jest duzo collegow co po to tylko istnieja zeby dawac wizy obcokrajowceom z tytulu tego, ze sie ucza. Reading University ma dobry program nauki angielskiego dla obcokrajowcow ale musisz sie zorientowac ile kosztuje.
Pozdro,
Krzychu
Pozdro,
Krzychu
przez master_gosciu » 31 maja 2010, o 10:27
Hmmm, po co mi ten anglieski?? dobre pytanie! czy w kraju anglojęzycznym potrzeba jest znania języka anglieskiego?? Właściwie to zaczynam się nad tym zastanawiać, biorąc pod uwagę iż idąc ulicą, potocznie nazywaną "oxfordem", czy jestem na emigracj czy wciąż w Polsce??. Tym bardziej gdy słyszę rodaków, którzy obficie używają zwrotów typu k...., Ch.., itd.
Po co man znajomość języka anglieskiego??
Nie popadajmy w skrajność,przecież aby kupić pulpety w Lidlu i chleb tostowy nie ma potrzeby znajomości języka.
Ps:
Po co man znajomość języka anglieskiego??
Nie popadajmy w skrajność,przecież aby kupić pulpety w Lidlu i chleb tostowy nie ma potrzeby znajomości języka.
Ps:
-

Aktualnie forum przegląda
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość
- Strona główna forum
- Ekipa • Usuń wszystkie ciasteczka • Delete style cookies • Wszystkie czasy w strefie UTC