Teraz jest 9 wrz 2010, o 17:16

Text Size

Polska kancelaria prawna w Reading oszukuje

Opinie na temat firm oraz fachowców świadczących swoje usługi na terenie Reading. Obowiązuje bezwzględny zakaz podawania danych kontaktowych do wymienionych firm lub osób, nieprzestrzeganie tej reguły grozi banem!

Re: Polska kancelaria prawna w Reading oszukuje

Postprzez pomocna » 20 sty 2010, o 21:12

coz...zawsze sa dwie strony medalu...tylko ktora wazniejsza?
teraz to juz mam metlik w glowie.
"Kobieta nie goni za mężczyzną, bo kto kiedy widział, żeby pułapka goniła mysz."
pomocna

google adsense

Postprzez adas » 20 sty 2010, o 21:38

Bardzo smutno sie to wszystko czyta...

a ja sie dobrze bawie :D
a wy nie macie pojecia o czym wy piszecie.
po pierwsze w rejestrze tlumaczy przysieglych z tego co wiem nie musi byc podawany adres zamieszkania

zgodnie z art. 8 ustawy o zawodzie tlumacza ma obowiazek podawania adresu zamieszkania. Co ciekawsze przy zmianie adresu zamieszkania ma 30 dni na zmiane w rejestrze. Co do strony, ktora podalem to jest tam adres korespondencyjny, czyli taki, pod ktorym mozna sie z delikwentem skontaktowac.
jest czlowiekiem wyksztalconym, studiowal min w Oxfordzie

sadzac po jego poplecznikach to boje sie, ze bedzie z tym wyksztalceniem jak z kawalem z radia Erewan, ktore podalo, ze na placu czerwonym rozdaja rowery... :cool
adas

Postprzez niemieszamsie » 20 sty 2010, o 22:43

tyle wiecie co sobie zjecie......
Ja jedno wiem ze nie macie chyba co robic i nudzi wam sie tak jak nieraz nudzi sie mi.... hahahahahahaha

a czy wiecie o ochronie danych personalnych...
a moze jeszcze sie okaze ze wy jestescie "prawnikami" od siedmiu bolesci jak to moja babina mowi hahhahaha bo po przeczytaniu jednej ustawy .....
ja to uwazam za jakas nagonka i tyle lub jakas bijatyka konkurencji

jak to sie mowi wolnosc slowa tylko nieraz ta wolnosc moze komus zniszczyC ZYCIE WIEC JAK CHCECIE NISZCZYC ZYCIE TO SOBIE NISZCIE POLACZKI
niemieszamsie

Postprzez pomocna » 20 sty 2010, o 23:02

no,no...POLACZKI??? :[
"Kobieta nie goni za mężczyzną, bo kto kiedy widział, żeby pułapka goniła mysz."
pomocna

Postprzez Misiek Przytulas » 21 sty 2010, o 01:00

iii_1 napisał(a):Bylem jego wspolpracownikiem. Juz nie jestem – wiec prosze o uszanowanie mojego obiektywizmu.
Przyjalem do wiadomosci i staralem sie byc obiektywny. Nie odpowiadolo mi w tym wszystkim wychwalanie p. Roberta przez bylego pracownika, skoro wszystko bylo tak idealnie, to czemu wspolpraca sie zakonczyla (pytanie retoryczne - tak dla scislosci)?

iii_1 napisał(a):W razie pytan co do kwalifikacji oraz czesciowych danych osobowych pracownikow naszej firmy
Naszej firmy czyli czyjej? Wydedukowalem, ze wspolpracownikiem juz nie jestes, wiec nie rozumiem, inni zapewne tez nie.

Kolejnych kilka Twoich postow z mojego punktu widzenia wyglada jak proba nastraszenia uzytkownika Wojtgdy, aby ten zaprzestal kontynuowania tego tematu.

Wypowiedzialem sie w wielkim skrocie.

Bylem obiektywny.

Nie znam uzytkownikow Wojtgdy i iii_1.
Ciało Pinokia leżało na ziemi, a nad nim złowieszczo krążyły dzięcioły...

Gadu: 181535 | Skype: kray_zee | E-mail: e.olczak@reading.net.pl
Misiek Przytulas

Miasto w UK: Reading

Postprzez niemieszamsie » 21 sty 2010, o 15:10

Nudni jestescie
niemieszamsie

Postprzez niemieszamsie » 21 sty 2010, o 15:48

Te wasze obiektywizmy....ale wszyscy najezdzacie na tego niby pana R, a j estem pewny ze wszyscy znajomi Wojtka siedza i pisza posty na fora.... bo jak ktos cos chce pozytywnego powiedziec na strone oskarzona to od rau wszysy atakuja a jak jest sie za panem w to kazdy go popiera. dziwne

obiektywnie...:P
niemieszamsie

Postprzez izal » 21 sty 2010, o 18:09

ale tu sie dzieje!!!!
przypomina mi to dyskusje o jakims mechaniku ze starego forum

;)
izal

Postprzez iii_1 » 21 sty 2010, o 19:04

A czy szanowny Pan moderator, nie chce za duzo wiedziec? Moze podam tez panienskie mojej matki oraz ile mam w pasie? Nie bede podawal do wiadomosci publicznej ile zarabiam albo jakim jezdze samochodem tudziez jakie mam powiazania finansowe z Panem Robertem, jako ze jest to moralnie nie poprawne. Moze kilka gazet albo ksiazek pomoglo by zrozumiec istote tej wypowiedzi.

Z powazaniem,
iii_1

Postprzez iii_1 » 21 sty 2010, o 19:08

Zastraszanie - jest zformulowaniem zbyt wynioslym jest to poinformowanie wprowadzonej w blad opinii publicznej, iz jest prowadzone postepowanie przeciwko przestepcy, ktory nagabuje osoby trzecie oraz psuje powrzechna opinie osoby - instytucji, ktora czerpie z owej korzysci finansowe.
Czyli "przestepca" robi to celowo. Uwazam, rowniez iz jest to forum oraz kazdy moze na nim powiedziec co chce, niemniej jednak obgadywanie osoby trzeciej w tym wypadku Pana Roberta jest typowym POLSKIM PLOTKARSKIM MALOMIASTECZKOWYM podejsciem do sprawy. Uwazam, ze ten post powinien zniknac z tego forum, jako ze jest to moralnie nie poprawne.Uwazam rowniez, iz moderator powinien brac pod uwage, iz jest czynnie zwiazany z psuciem dobrego imienia tej instytucji tudziez osoby z tytulu celowego rozpowrzechania (nie zablokowania) tresci nie prawdziwych (nie udowodnionych przez sad czy policje czy jakakolwiek instytucje) tresci, czyli de vacto przyczynia sie do moze i nawet nie umyslnego przestepstwa. Porade w odniesieniu do tego stwierdzenia mozna uzyskac na policyjnej infolini, ktora mowi co jest przestepstwem a co wyrkoczeniem na terenie UK.
Z powazaniem,

PS: Z tego co wiem, ten czlowiek, moze placic odszkodowanie do konca zycia, jezeli ten Pan albo Instycja, udowodni, ze stracila powiedzmy jakas rzesze klientow, czyli de vacto plynnosc finansowa firmy. Nie wiem czy tak jest ale ma to sens co pisze, jezeli sprawa trafi do sadu.
iii_1

Postprzez iii_1 » 21 sty 2010, o 19:18

Szanowni Panstwo. Wyobrazcie sobie, ze wnosze post na ten portal iz,
WOJCIECH K. JEST GWALCICIELEM a MISIEK PRZYTULAS JEST PEDOFILEM.
Dalej rozwijamy temat i jak gdyby nigdy nic rozmawiamy sobie o tym przez kolejne klika miesiecy.
To nie ma nic wspolnego z wolnoscia slowa. To jest poprostu moralnie nie poprawne zachowanie oraz ludzie, ktorzy uczestnicza w tym precederze robia to tylko z ogolnie panujacej nudy i braku jakiej kolwiek kultury tudziez cywilizacyjnych zachamowan. Jak istoty czlekoksztaltne.
iii_1

Postprzez iii_1 » 21 sty 2010, o 19:21

PAMIETAM KIEDYS: Srodowisko Plotkarskie w Reading – mianowicie osoby, ktore nie maja co zrobic z wlasnym czasem, glownie osoby nie wykrztalcone - tzw British Working Class – juz wielokrotnie NA TYM WLASNIE FORUM, chcieli zrobic to samo z mechanikiem samochodowym, z jedna ksiegowa, z wlascielem agencji pracy, wlascicielm knajpy, policjantce, osoba ktora pomagala bezdomnym za darmo nawet jej obsmarowali tylek oraz rzeszy innych ludzi – i z tego co pamietam to kazdy byl zlodziejem, oszustem oraz malwersantem. Ja uwazam, ze tak nie jest. Uwazam, ze sa to nie opinie tylko plotkarstwo rodem z PRL. To jest community i pamietajcie, ze zyjecie w jednym malym masteczku! (READING POLES POPULATION – 10,000 – nie oficjalnie) Miejcie na uwadze, ze pewnego dnia na tym forum moze pojawic sie JAN KOWALSKI ZAMIESZKALY PRZY 1 OXFORD ROAD , READING BIJE ZONE I DZIECI! – A TO MOZESZ BYC TY!  I co wtedy??? 

Pozdrawiam wszystkim trzezwo myslacych ludzi!
iii_1

Postprzez iii_1 » 21 sty 2010, o 19:31

British - Polish working class. People working for national minimum wage. Pomylka Przepraszam :)
iii_1

Postprzez pomocna » 21 sty 2010, o 22:01

plotkarstwo czy nie,jak zwal tak zwal,ale i tak z niecirpliwoscia czekam na oddzew prowokatora -Pana wojtgdy.
czy czytam to z nudow,czy z zainteresowania...hmm moja sprawa.
ale chyba lepiej wiedziec co jest grane.
w chwili obecnej nie potrafie okreslic co jest prawda a co nie i pewnie cala ta debata spelznie na niczym :|
a my -zwykli robole-dalej bedziemy tkwic w niepewnosci,czy korzystac z uslug Polskiej kancelarii :wystraszony
pomocna

Postprzez Administrator » 22 sty 2010, o 14:23

iii_1 zamiast pisac 4 osobne posty jeden pod drugim, pisz w jednym poscie, raz a konkretnie, bo ciezko znalezc odpowiedzi do Twoich czy innych postow.
Administrator

Postprzez niemieszamsie » 22 sty 2010, o 16:18

TLUM - ZWALNIA OD MYSLENIA I DAJE POCZUCIE BEZPIECZENSTWA.
jA UWAZAM ZE Pan W ma jakies zatargi na drodze osobistej z Panem R a to co robi jest niesmaczne. Dlatego ze nagabuje ludzi przeciwko kancelarii a Pan R to nie kancelaria to pracownik jeden z wielu, takie jest moje zdanie.
niemieszamsie

Postprzez prometheus » 24 sty 2010, o 14:34

no i gdzie jest Pan Wojciech K. ? jak dla mnie to dosyc rozdmuchana sprawa :)
'Słowem grzechu jest ograniczenie' A.C.
prometheus

Postprzez marta225 » 25 sty 2010, o 04:59

Wojtek pewnie boi sie juz cokolwiek mowic, zastraszyli go....
Dama na salonach, kucharka w kuchni, kusicielka w sypialni...
marta225

Postprzez Nie posiadam Nick'a » 9 mar 2010, o 00:34

Wielce Szanowni Panstwo.

Pisze dopiero na tym forum, jako ze jedna z moich pracownic dopiero mnie o tym poinformowała, ze znajduje się tu tego typu watek.

Musze przyznać, ze przykro jest mi czytać treść pewnych powyższych odnośników oraz nie byłem nawet świadomy, ze tego typu procedery maja miejsce.

Jestem również zaskoczony tak dogłębnej analizie mojej osoby. Czuje się co najmniej jak celebryt albo polityk.

Nie będę się odnosił do powyższych postow, jako ze prawie wszystkie sa niepowazne oraz nieprawdziwe. Ja uwazam siebie za powaznego człowieka oraz Szanownych Panstwa tez.

Ponieważ, ten temat dotyczy mnie osobiście oraz jednej z firm, ktorej jestem właścicielem, czuje moralny obowiązek aby przeprosic ludzi korzystających z tego forum, ze musieli natknąć się na tego typu niesmaczny watek, który na pewno jest ciekawy ale niesympatyczny do lektury.

Chciałbym również nadmienic, iż dziwne dla mnie jako przedsiebiorcy, iż ten post znajduje się rubryce porady prawne oraz nazywa się Polska Kancelaria oszukuje. Nie bardzo rozumiem o co tu chodzi ale postaram się skontatkowac z odpowiednimi osobami odpowiedzialnymi za umieszczenie tego aby ta nie prawdziwa tresc znikla.

Uzytkownik Wojtgdy – nie za bardzo rozumiem, jaki ten Pan ma problem i Panstwo pewnie tez, ale jeżeli (ten Pan pisze, ze kogos zastraszałem, proszę mi wybaczyc ale to jest niedorzeczne) czuje się on oszukany, to proponuje skontatkowac się z pobliskim szpitalem a na dzien dziejszy to telefon albo list bylby chyba bardziej adekwatny niż pisanie nie prawdy publicznie na forum.

Uzytkownik Adas – z calym szacunkiem, jako ze nie miałem możliwości osobisice Pana poznac, nie bardzo wiem o jakiej ustawie ten Pan mowi oraz do czego ma się to odnosic ale uchwala „numer 8” - na pewno zwolennicy Samoobrony ale BNP będą w stanie pomoc. Może i użytkownik Adas zdobędzie jakies kwalifikacje. Proponuje podzielenie się nimi z wszystkimi użytkownikami forum.

Uzytkownik Misiek Przytulas (moderator) – dziekuje bardzo za zainteresowanie moimi prywatnymi sprawami. Naprawde nie wiem jak mam się poczuc z tytulu takiego zainteresowania moja osoba oraz moimi tudzież mojej rodziny inwestycjami ale jeśli chodzi o wspolprace z moim dotychczasowymi wspol-inwestorami to od lat dwoch nic się nie zmienilo. Dla wiadomości ogolnej, dalej jestem zaangażowany w prace biura, jako ze jestem związany finansowo z wieloma ludzmi, którzy współpracują razem ze mna z tego wlasnie biura. Ciezko by zrozumiec przeciętnemu zjadaczowi chleba na czym to polega. Na dzien dzisiejszy pracuje tam Marta jako praktykantka, która jest nie oficjalna sekretarka mojego przyjaciela Sanjaya, który od czasu do czasu również bywa w firmie. Mnie już można zadziej tam spotkac, jako ze czas nie zawsze był moim sprzymierzeńcem.

Szanowny Panie Moderatorze:

Proszę również o usuniecie tego watku z nie tylko z tej zakładki (porady prawne) ale z tego forum, ponieważ nie dajecie zarabiac moim pracownikom, sugerując się opinia jakiegos niezadowolengo Pana. Proszę mi uwierzyc, ze ja na tego typu opiniach nic nie strace ale moje biedne dziewczyny tak. A co do mojej osoby, to powtarzam Big Brother to malo. Bardzo mi milo, ze jest takie duze zainteresowanie moja osoba.

Uzytkownik Izal – napisala Pani, ze jest to powtorka z innego forum tj. mechanik. Nie bardzo rozumiem.

Dalej po krotce. Uwazam, ze to musi być konkurencja. Niestety nie jestem w stanie sprecyzowac, która to firma. Przykro, mi ze ci wsciekli oraz niezadowoleni z zycia ludzie, uwłaczają mojej godności. Brak slow z mojej strony.

Mój udzial w tej historii oraz środowiska Reading konczy się nowo otwartym biurem, gdzie czekaja na Panstwa swietnie wyszkoleni pracownicy, Magdalena - ksiegowosc, Anna – prawo, oraz Natalia – wypadki oraz odszkodowania. Mam nadzieje, ze wszyscy dotychczasowi klienci, którzy nie mogli naszych pieknych Pan znaleźć już nie będą mieli z tym wiekszych problemow.

W owym biurze (nie będę niestety pisal czy jest ono moje czy w Polowie moje czy mojej mamy, ponieważ obawiam się reakcji użytkowników powyżej) , oferowany jest szeroki wachlarz usług:

* Odszkodowania powypadkowe – profesjonalne rozwiązania dla Polonii szukającej pomocy w uzyskaniu odszkodowania. Zero oplat ze strony klienta.
* Tlumaczenia Certyfikowane, Przysiegle dokumentow w 24 godziny
* Tlumaczenia konfencyjne. Rzesza wykwalifikowanych tłumaczy przysięgłych (UK)
* Ksiegowosc – pelna administracja firm oraz spolek
* Prawne rejestracje spolek w Krajowym Rejestrze Sadowym
* Lokale komercyjne dla przedsiebiorcow, prawne przeprowadzanie prze lease
* Prawo cywilne – spory o majatek, dlugi, sprawy rozwodowe, banki, agencje nieruchomości itp., wnoszenie wraz z pozwem oraz reprezentacja.
* Prawo pracy – korespondencja z pracodawca, wnoszenie spraw przed Sedziego Trybunalu Pracy, pozew oraz reprezentacja.
* Prawo karne – pomoc z urzedu jak i wynajecie prywatne. Sprawy przy Sadzie Magistrackim jak i Koronnym.
* Prawo finansowe – korespondencja z instytucjami typu Obdusman etc.

Dodatkowo w ofercie już nie dlugo:

Domy na wynajem, Emerytury, Renty inwalidzkie, Pakiety administracjno-prawne dla przedsiębiorców, Paszport Brytyjski i wiele innych. Zapraszam w imieniu pracownikow wszystkich zainteresowanych od poniedziałku do soboty w godzinach 10.00 – 18.00
Zapraszam również do naszych biur w Coventry oraz Peterborough.

Pozostaje z poważaniem,

Robert D Demczuk
On behalf of Demczuk Holdings and D&M Consultants & Associates.
Nie posiadam Nick'a

Postprzez Administrator » 9 mar 2010, o 08:43

1. Watek przesuniety zgodnie z zyczeniem do odpowiedniego dzialu.

2. Watek nie zostanie usuniety, gdyz takie dzialania sa sprzeczne z zalozeniami forum.

3. Powyzszy post wyedtyowany - usuniete dane teleadresowe firm z postu, ktory jest reklama firmy. Prosze zapoznac sie z regulaminem forum, punkt 6 regulaminu:

http://thepoles.eu/forum/index.php?f ... =viewtopic
Administrator

Postprzez wojtgdy » 10 mar 2010, o 02:49

Witam, czy zauważa ktoś pewne podobieństwa co do powyższych wypowiedzi?? np. jak często ludzie używają słowa "tudzież"??

"kto dołki kopie ten sam w nie w pada":)

pozdrawiam:)
wojtgdy

Postprzez prometheus » 10 mar 2010, o 12:58

prosze, jaka trafna analiza na podstawie slow takich jak 'tudziez' :)

rowniez pozdrawiam!
'Słowem grzechu jest ograniczenie' A.C.
prometheus

Postprzez krzyzowiec » 28 mar 2010, o 08:44

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

Przeczytałem sobie dziś tą niezwykle interesującą rozmowę i nasunęło mi się kilka pytań które na pewno powtarzają się u innych czytających.

Czy mogę prosić o odpowiedź Pana Demczuka?

1) co to jest Demczuk Holdings i D&M Consultants & Associates gdzie są te firmy zarejestrowane?

Jakoś nie mogę ich znaleźć zarejestrowanych nigdzie ani działających w UK. Wydawać by się mogło, że Pan Demczuk chce tylko brzmieć profesjonalnie i dlatego wymyślił sobie te dwie organizacje. Wynika to zapewne z mojej niewiedzy więc proszę o wyjaśnienie.

2) przeczytałem, że Pan Demczuk studiował o Oxfordzie. Proszę o sprecyzowanie jako, że angielski słowo styding jak wiemy nie ma takiego samego znaczenie jak polskie studiowanie. Dlatego z pełnym uszanowanie proszę o wyjaśnienie o jaką konkretnie szkołę chodzi bo w Oxford jest ich wiele. Znowu wygląda na to, że Pan Demczuk chce podbudować swoją wiarygodność poprzez powoływanie się na Oxford który jest niewątpliwie pięknym miastem.

3) Pozwoliłem sobie sprawdzić kto jest właścicielem firmy 24/7 i z tego co wie na ten temat Companies House to Pan Demczuk nie jest ani nigdy nie był właścicielem, udziałowcem ani dyrektorem tej firmy. Proszę o wyjaśnienie tej drobnej nieścisłości.

4) Czytając wypowiedź Pana Demczuka i jego kolegów można odnieść wrażenie, że jest bogatym finansistom, właścicielem wielu firm zatrudniających morze pracowników wśród których prawników. Wydaje mi się to nieco dziwne jako, że z tego co ostatnio widziałem na własne oczy Pan Demczuk pracuje jako ochroniarz. Proszę o kilka słów komentarza do tej sytuacji.

Z poważaniem!
krzyzowiec

Postprzez Skita » 16 kwi 2010, o 16:42

Widziałam dziś nowe ulotki Demczuka!

Sama pracuje w banku i mam odrobinę pojęcia jak to wszystko działa!

On oferuje usługi takie jak doradztwo apropo Emerytury czy Renty!

Na takie rzeczy to trzeba mieć pozwolenie FSA! Trzeba być zarejestrowany!

Demczuk podaj swój numer rejestracyjny?

Oszust!
Rita Skita
Niektórzy mówią narkotyki, sex i rock and roll ja mówię narty, góry i harry potter!
Skita

Postprzez krzyzowiec » 29 kwi 2010, o 11:50

Panie Demczuk słyszałem, że nawet z Gospody wywalili Pana na zbity pysk?
Dzisiejsze karaoke to już nie będzie to samo...

Nawet na bramce nie chcą już Pana trzymać?

Ciekawi mnie też dlaczego nie odpowiada Pan na nasze pytania, wcześniej tak aktywnie udzielał się Pan w tym temacie?

Czyżby okazało się, że to co ludzie piszą to prawda i jesteś marnym cinkciarzem 21 wieku?
krzyzowiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Opinie - Firmy / Fachowcy

Aktualnie forum przegląda

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości

Reklama w Anglii

Aktualnie forum przegląda

Na forum jest 2 użytkowników :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 2 gości (W ciągu 5 minut)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości

Login Form